top of page

De doe ik het goed - mama.

Hoi,

Fijn dat je je weg gevonden hebt naar Blij in Bloei.


Ik ben Lien, ergotherapeut, draagconsulente, geëngageerde wereldverbeteraar en papieren agenda gebruiker. Maar bovenal partner in crime van Tom en mama van

3 luidruchtige schatten van jongens.


Ik dacht om mij vandaag even voor de stellen aan jullie. Volgens de ‘welke mama ben ik’ test van Flair (https://www.flair.be/nl/lifestyle/test-welk-type-mama-ben-jij/) ben ik een ‘Doe ik het goed’ mama. Een tikje overbezorgd- jep, meer dan een tikje, vol vragen – ja, welke mama niet, een planner – nheunheu… mensen die mij kennen niets zeggen over mijn rode a5 agenda, maar vooral dat laatste zinnetje vind ik belangrijk:


Niemand twijfelt aan je liefde voor de kinderen, vergeet alleen jezelf niet.


Een valkuil waar veel mama’s én papa’s invallen denk ik. Zelfzorg? Hoe doe je dat?

Mijn kinderen zijn 8, 6 en (bijna) 4 jaar. Meer zelfzorg dan ’s nachts mogen doorslapen zit er nog niet in. En toch….


Ik ben grote fan van micromomentjes. Korte momenten waarin je heel bewust iets gaat doen. Heel bewust ontspannen, genieten of even niets horen. Vooral die laatste is hier een uitdaging.


Toch probeer ik verschillende keren per dag zo een micromomentje in te bouwen. Soms met de kinderen, maar heel vaak zonder. Intens en vanop afstand genieten van die 2 minuten dat ze samenspelen of samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Bewust genieten van de eerste 5 min dat ze in bed liggen, van de stilte in huis. Mijn lichaam en spieren 30 seconden helemaal laten ontspannen als er eentje komt knuffelen (lang leven oxytocine)… Micromomentjes rust… Het helpt om mijn geduld minder snel te verliezen, om bewust te genieten van momenten waar ik kan van genieten i.p.v. te denk: de was!

Zelfzorg, een moeilijk thema met kleine kinderen in huis, maar oh zo belangrijk.

Hoe doe jij aan zelfzorg? Op tijd in bed? Een glaasje wijn (bel me, ik kom meedoen 😉 )? Yoga? Of ook met micromomentjes?


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page