ill-draagconsulten.png

Het draagconsult 

Hoe gaat dat in zijn werk en wat mag je verwachten 

Je bent zwanger en je weet dat je je baby wilt dragen maar je ziet door het bos de bomen even niet meer? 

Of je hebt een doek of een drager maar hoe moet dat nu juist? 

Jij, je partner of je baby heeft een specifieke nood en jullie weten niet of je baby dragen wel kan? 

Ben je niet zeker of dragen wel iets te bieden heeft voor jou en jullie toekomstige baby? 

In dat geval boek je best een consult. Samen gaan we op weg om de drager te vinden die bij jou past. Alles kan en niets moet. 

Toch nog twijfel? Lees dan eerste even Ergonomisch WAT????. 

Verloop

Elk consult start met een kort gesprekje. Daarin toets ik naar je concrete vraag, of je zelf fysieke problemen (rugklachten, polsproblemen,... ) hebt waar rekening mee gehouden moet worden, of je al ervaring hebt,.... 

Het je al een draagsysteem? Breng het zeker mee! Zelfs al raak je er geen weg mee, soms kunnen een paar kleine tips je helpen om er helemaal verliefd op te worden en een nieuwe aankoop te vermijden of uit te stellen.  

Na onze babbel krijg je wat informatie rond welke dragers er op de markt zijn, gaan we dieper in op de TICKS en krijg je wat concrete tips waar je moet op letten wanneer je een nieuwe (tweedehandse) drager zou aankopen.  Deze 2 voorbereidende stappen nemen een kleine 15 min in beslag maar zorgen ervoor dat jij je aan het einde van het consult zekerder en met meer vertrouwen aan je draagdagen start. 

En dan gaan we aan de slag! Met een ruime draagbib van 59 draagsystemen en al mijn ervaring zoeken we de knoop of drager die bij jou en je kindje past. 

We oefen eerst met de draagpop. Zo krijg je/jullie de knooptechniek onder de knie of kan zoveel dragers passen die je wilt.  Pas als jij en ik groen licht geven oefenen we met je eigen kindje. 

Je draag je baby tijdens het consult in de door jou gekozen knoop of drager. Alleen zo kan ik je nog wat kleine tips geven en kunnen we zien of je kindje het wel een fijn draagsysteem vindt. 

Dit deeltje van het consult neemt meestal even veel tijd in beslag dan het aanleren van de knoop of het zoeken van de juiste drager. 

Wil je graag eens testen met een korte wandeling? Dat kan! Een blokje om neemt ongeveer 5 minuten in beslag. 

P5240028_600x600.jpg

Je stap buiten met: 

f2cdf97774930d2ba8b8c4648db9069b.jpg

een zalige glimlach op je gezicht, dat is mijn steefdoel.

Je moet het gevoel hebben dat er naar je geluisterd werd, dat je al je vragen hebt kunnen stellen én je moet zeker zijn van je stuk! 

Een kaartje met mijn contact gegevens en wat extra tips, specifiek geformuleerd voor jou. 

Indien je dit wenst, je gekozen drager reeds bestelt. Via dropshipping kan je draagsysteem bestelt worden en bij geleverd een paar dagen na het consult.  De merken waarbij dit kan staan onderaan deze pagina. 

Geen gedoe met naar winkels lopen of na je consult nog zelf bestellen. We kijken samen op de website, je betaald je drager samen met het draagconsult en ik doe de rest!

Je krijgt ook een formulier met een aanvraag tot terugbetaling voor je ziekenfonds. Momenteel wordt er nog geen terugbetaling voorzien, maar met dit formulier willen wij vanuit de Vlaamse vereniging Draagconsulenten de nood ervan duidelijk maken aan de betrokken diensten. 

Het kostenplaatje

Je betaalt 12,50€ per begonnen kwartier. 

Een passconsult duurt ongeveer 1uur en zal dus ongeveer 50€ kosten. 

Wil je een knoop leren dan trek je best 1u30 uur en betaal je 75€. 

Voor consulten op verplaatsing rekenen ik een kilometer vergoeding van 0,34€/ km. 

Praktische afspraken

1. een consult reserveren kan via mail of via het contactformulier op de website.

2. Je baby kan zeker mee op consult, maar het is handig dat je dan iemand meebrengt om je met je kindje bezig te zijn. Zo kan jij je aandacht richten op het leren dragen. Op het einde van het consult oefenen we dan met je kindje. 

3. Annuleren kan tot 24u op voorhand, liefst telefonisch op 0478/450 242. Bij later annuleren wordt er een kostprijs aangerekend van €25. 

4. Betalen kan cash, via payconic of een andere betaal app van je bank. 

5. Parkeren kan op de parking voor de praktijk. 

diva milano.png
limasbaby_logo.png
hoppediz_logo.png
little frog.jpg
storchenwiege.jpg
girasol.png
nati baby.png
download.png
download (1).jpg
download.jpg